Huldigingen tijdens Nieuwjaarsconcert  Muziekvereniging Prinses Juliana

In een bomvolle Den Boogaard werden tijdens het Nieuwjaarsconcert van Muziekvereniging Prinses Juliana maar liefst vier leden in het zonnetje gezet.

Jubilarissen jan 2014

Allereerst werd na het verrassende optreden van de slagwerkgroep de ‘Rien van de Wouw-vrijwilligersprijs’ uitgereikt. Met deze prijs wordt elk jaar een lid beloond om zijn extra inzet van het afgelopen jaar. Dit jaar viel de eer aan Hein de Werd. Jong als hij is, is hij naast repetities en optredens bijzonder actief binnen de vereniging. Muziek uitzoeken en archiveren, jeugdactiviteiten, kascontrole……..kortom een betrokken lid die het absoluut verdiende om deze prijs in ontvangst te mogen nemen.

Daarna had de voorzitter Martien Oerlemans de eer om twee zilveren jubilarissen te huldigen. Marieke van Kerkoerle is van jongs af aan al lid geweest en betrokken geweest bij de muziekvereniging.
Na een ‘pauze’ van een jaar of tien meldde zij zich 25 jaar geleden wederom aan als actief lid. Naast het muziek maken is Marieke erg betrokken bij de commissie Leden en Activiteiten. De organisatie van het jaarlijks jeugdkamp, organisatie van de jaarlijkse meiwandeling…..ze doet het allemaal. Bijzonder fijn om zo’n actief en betrokken lid binnen de vereniging te hebben.

Toen viel de beurt aan Peter Geerts. Als klein manneke kwam hij geregeld mee kijken als zijn vader foto’s kwam maken van optredens. En tijdens een van de concerten was hij verkocht: hij wilde ook muziek gaan maken. Inmiddels zijn hij en zijn saxofoon aardig onafscheidelijk. Want ook is hij al ruim 10 jaar muzikaal leider van het ensemble For 4 Saxes. Behalve musicerend lid is hij ook actief binnen het bestuur als penningmeester en dat doet hij zeer verdienstelijk. Vraag je Peter om advies, lepelt hij zo een plaatje op met zijn visie. Een betrouwbare en fijne kracht voor de vereniging.

Hierna nam loco-burgemeester Joost Wagemakers het woord over van Martien. Hij had namelijk de eer om namens gemeente Oisterwijk de  onderscheiding “gemeentelijke blijk van waardering” uit te reiken. Toon Fonken jubileerde met zijn 65-jarig lidmaatschap. Dat is op zich al bijzonder maar het meest bijzondere is zijn inzet voor de vereniging. Timmerklussen, geldwervende activiteiten en noem het maar op. Het is teveel om op te noemen wat hij in die 65 jaar gedaan heeft voor de vereniging. Dezelfde inzet toont hij bij de EHBO vereniging St. Christophel. Ook is Toon actief binnen de werkgroep Onderhoud van de parochie in Moergestel. Toon is een echte vrijwilliger, bescheiden man en een mensen-mens. Een man die laat zien wat “vrijwilliger zijn” is. Een man die het verdiende om deze onderscheiding opgespeld te krijgen.