Nieuwjaarsconcert 2015 Muziekvereniging Prinses Juliana

In een erg druk bezochte Den Boogaard gaf Muziekvereniging Prinses Juliana haar jaarlijks Nieuwjaarsconcert.

Het was een mooi en afwisselend programma. De jeugdslagwerkgroep gaf een geweldige show. Wat zijn we trots op deze jongens! Hierna liet het Opleidingsorkest van zich horen. De leden hadden hard gerepeteerd en dat heeft vruchten afgeworpen!

Daarna werden twee zilveren jubilarissen gehuldigd. Danny Haen – van de Loo was de dame van deze twee. Na haar A, B en C diploma Klarinet behaalde zij ook nog eens haar D diploma en wel met Lof. Danny is behalve musicerend lid ook lid van onze muziekcommissie. Hierin gaat zij met veel bevlogenheid te werk evenals met het organiseren van de zomerconcerten in het kader van ledenwerving. Attent en altijd goede zin. Kortom; een lid waar we erg blij mee zijn.

2015 Nieuwjaarsconcert 142

 

Jasper van der Aa was de tweede zilveren jubilaris. Als peuter speelde hij al harmonie op het platdak van zijn ouderlijk huis samen met zijn broers. Jarenlang is hij kapelmeester geweest van het straatorkest en bepaalde hij dus wat er werd gespeeld. En nog nooit heeft hij de meiwandeling verzuimd want dat is zijn meest favoriete activiteit van MPJ. Korte tijd heeft hij ook een bestuursfunctie vervuld omdat hij zich verantwoordelijk voelt voor het reilen en zeilen van de club. Verantwoordelijk, vriendelijk; een fijn lid om in de club te mogen hebben.

Na deze huldigingen gaf de slagwerkgroep een mooi optreden. Iedereen was weer meteen bij de les! Daarna speelde het harmonieorkest een aantal mooie stukken.
Toen was het tijd om de Rien van de Wouw vrijwilligersprijs uit te reiken. Deze keer was het de eer aan Jan Janssen. En wie kent hem niet? Elk concert zorgt hij er voor dat het podium en de zaal bijzonder mooi is aangekleed. Dit met medewerking van zijn achterban. En elk keer verzint hij weer wat anders; het ziet er nooit hetzelfde uit. Het afgelopen jaar heeft hij zichzelf overtroffen met de aankleding van het Tapas diner.

En wederom bracht de slagwerkgroep ons weer bij de les met een wel erg spectaculair optreden. Verkleed en werkend met buizen ging de groep aan de slag. Jean Marc van Herck had hierin ook een bijdrage waardoor het erg bijzonder was.

Nog twee jubilarissen te gaan. En wel met Sjef Schilders die maar liefst veertig jaar lid is. Als klein ventje bracht hij prijzen mee van diverse solistenconcoursen. En we mogen hem wel als kartrekker van de slagwerkgroep noemen. Altijd aanwezig en erg betrokken bij deze groep. In het straatorkest is hij de man die rechts vooraan loopt; hij bepaalt dus het tempo en zorgt ervoor dat de rijen achter hem zich veilig musicerend kunnen voortbewegen. Een harmonieman in hart en nieren waarvan we hopen dat hij nog lang bij ons mag blijven.

De laatste jubilaris is een gouden. Vijftig jaar lang is Willem Ligtvoet lid van MPJ. Hij organiseerde de eerste vlooienmarkten, zat in commissie Zwitserlandreis, zette sponsorplan op, is kok tijdens de jaarlijkse jeugdkamp, diverse bestuursfuncties vervuld. Willem is altijd ruim voor de repetitie aanwezig. Gewoon om alvast te kletsen en een sigaretje te roken. Repetities mist hij zelden. Attent en erg sociaal naar alle leden toe; dat is Willem! Kortom; een echt gouden lid!

Muziekvereniging heeft alles kunnen laten horen wat het kan. Voor elk wat wils; jong en oud. We gaan weer een mooi jaar tegemoet. Het volgend concert van ons staat gepland op 11 april. Een diner concert dit keer weer. U hoort er nog van; maar zet het alvast op uw kalender.