Opstap- en Middenorkest

Ongeveer 22 jonge leden vormen momenteel het Opstap- en Middenorkest. Naast de individuele lessen aan de muziekschool raken ze op redelijk niveau al vertrouwd met het samenspel. Het orkest heeft jaarlijks een aantal activiteiten. Zo geven ze een aantal concerten als het pleinconcert, optreden in Park Stanislaus en een concert in de Efteling.

Het Opstap- en Middenorkest staat onder leiding van dirigent Margo Weemaes.

Er wordt iedere dinsdag gerepeteerd van 19.00 uur tot 19.50 uur in Den Boogaard te Moergestel.

Dirigent Margo Weemaes

Op 8-jarige leeftijd begon Margo als klarinettiste bij harmonie De Dommelecho in Dommelen. Al snel raakte ze geïnteresseerd in andere muziekstijlen en -instrumenten. Ze ging zich verdiepen in de saxofoon en hierin vond ze de ‘match’ voor de lichte muziek. Ze houdt zich met name bezig met jazz en bigband.
Studerend aan het Fontys Conservatorium wist ze al snel dat ze geen beroepsmusicus wilde worden. Wél wist ze dat ze haar kennis en passie voor de muziek over wilde brengen op anderen, en dat is nou juist wat ze het liefst doet! Als saxofoon- en klarinetdocent is ze verbonden aan Fanfare Concordia Liempde, Harmonie Kunst Adelt Helvoirt, Harmonie Juliana Waalre en Fanfare St. Willibrordus Esch. Daarnaast zit ze bij het Bosch Leer Orkest en geeft ze workshops en introductielessen op basisscholen. Margo is blij dat ze aan haar lijstje onze harmonie mag toevoegen, waar ze dirigent is van het Opstap- en Middenorkest. Ze heeft er veel plezier in en dat muzikale speelplezier brengt ze ook over op onze leerlingen!