Opleidingsorkest

Opleidingsorkest

Ongeveer 22 jonge leden vormen momenteel het opleidingsorkest. Naast de individuele lessen aan de muziekschool raken ze op redelijk niveau al vertrouwd met het samenspel.

 Het opleidingsorkest heeft jaarlijks een aantal activiteiten. Zo geven ze een aantal concerten zoals het pleinconcert, optreden in Park Stanislaus en een concert in de Efteling.

Het opleidingsorkest staat onder leiding van dirigent Daan Morris.

Er wordt iedere dinsdag gerepeteerd van 19.00 uur tot 19.50 uur in Den Boogaard te Moergestel.

 

Dirigent Daan Morris

Daan Morris begon op dertienjarige leeftijd met trombone spelen. Niet lang daarna ging hij aan het Brusselse Kunsthumaniora studeren. Via deze weg kwam hij in 2003 op het Fontys conservatorium in Tilburg terecht. Hij volgde lessen bij onder andere Hans Sparla, Bert Boeren, Louk Boudesteijn, Martijn Sohier, Nico Schippers, Brandt Attema, Henri Aerts. In 2008 aan een studie compositie & arrangeren. In 2010 studeerde hij af als Master of music.

Sindsdien was Daan een van de oprichters van de professionele mini-bigband The Smallband. Als trombonist speelt hij o.a. bij de Belgische band Asham en de Tilburg Big Band, CoverXL. Daarnaast is hij een veel gevraagde freelance-trombonist voor talloze bands, orkesten en projecten.
Verder leidt hij, als dirigent, reeds enkele jaren de Backyard bigband uit Best. Ook is hij verbonden aan het componisten- & arrangeurs-collectief ‘013Music’.