Harmonieorkest

Zoeken naar nieuwe muzikale uitdagingen en ons publiek een nieuwe muzikale belevenis geven, daar werken wij elke repetitie weer hard naartoe. Wij hebben een breed repertoire, zorgen voor spannend beeld en verrassende samenwerkingen. Zo willen we nieuwe muzikale paden betreden en het publiek én onszelf verrassen.

Nieuwe aanwas voor ons orkest stroomt door vanuit het middenorkest. Maar ook organiseren wij elk jaar een basisscholenproject. Hierbij krijgen wij bezoek van een wel een bijzonder orkest: het projectorkest met leerlingen van Basisschool De Vonder. 

GROOTSE CONCERTEN, GROOTS GENIETEN

Aan het einde van het jaar halen wij alles uit de kast om van het laatste concert van dat jaar een waar spektakel te maken. Met meer dan 500 bezoekers waren onze drie Promsconcerten door de jaren heen een groots succes. Samen met lokale en zelfs internationale zangers en muzikanten maakten wij er een geweldig feest van. Zo werkten wij samen met Billy Haynes (basgitarist van Tina Turner), Sint Janszangertjes, zangkoor Inspiration, Jasper van Rosmalen (violist bij o.a. Marco Borsato), Nol Havens (frontzanger VOF De Kunst), BZB en Pater Moeskroen.

Trots zijn wij op de lokale ‘dirigenten’ die ons mooie Moergestel rijk is. Tijdens onze Maestro zoektocht naar lokaal dirigeertalent durfden 5 bekende Moergestelnaren het aan ons 40-koppige orkest te dirigeren. Eind 2019 hebben wij ook een spectaculair filmconcert neergezet met de Reservoir Dogs Band, bekend van Quentin Tarantino’s filmhits.

Grootse concerten betekent ook groots genieten voor het publiek én onszelf, want het harde werken loont. Een derde helft slaan wij niet over om samen met ons publiek nog eens na te praten. Gezelligheid staat ook bij ons voorop.

Promsconcert 2009

Drie keer op rij gaven wij een groots Promsconcert: in 2007, 2009 en 2012. Samen met lokale artiesten en dit keer de bekende Nederlandse folkband Pater Moeskroen werd het deze avond weer een waar feest in Den Boogaard. 

Maestro 2018

Weet burgemeester Hans Janssen een 40-koppig harmonieorkest bijeen te houden? In navolging van het bekende TV-programma ‘Maestro’ gingen wij op zoek naar ons eigen dirigeertalent. Na veel thuis oefenen voor de spiegel, Masterclasses en ‘eindeloze’ repetities durfden 5 bekende Moergestelnaren de dirigentenbok aan voor het grote publiek. 

Into the Movies 2019

Pulp Fiction, Kill Bill, Reservoir Dogs, de bekende soundtracks van Quentin Tarantino’s filmhits voerden wij ‘on stage’ uit met niemand minder dan de Reservoir Dogs Band, de bekende Nederlandse coverband van Tarantino’s songs. Samen met zanger(e)s Danielle van den Hurck, Milou Lapien en Dirk Reijrink werd het een spectaculaire filmische avond.

Repetitietijden

HARMONIEORKEST:  Elke dinsdag van 20:00 – 22:00 uur

Harmonieorkest Dirigent Jules van de Loo

Dirigent Jules van de Loo

Jules van de Loo studeerde saxofoon aan de conservatoria van Tilburg en Amsterdam bij Jean Pennings en Arno Bornkamp. In 2005 studeerde hij Cum Laude af met een 9,5. De jury waardeerde zijn overtuigingskracht als performer en identiteit als ras musicus. Hij volgde door de jaren heen verschillende masterclasses bij o.a. Johan van de Linden, Jean Denis Michat, Steven Mauk en Claude Delangle.

Naast zijn studie heeft hij ervaring opgedaan bij verschillende orkesten en ensembels zoals het Ricciotti Ensemble, het Nationaal Jeugd Orkest, de militaire orkesten van de land- en luchtmacht en het Rundfunk Blasorchester Leipzig.

In 2009 is Jules afgestudeerd voor Harmonie en Fanfare directie aan het Fontys Conservatorium in Tilburg bij docent Hardy Mertens. Jules is nu werkzaam als dirigent bij Harmonie Concordia te Reusel en bij onze muziekvereniging.

Ook is Jules als saxofoondocent verbonden aan het DMT Collectief Hilvarenbeek en het Muziekcollectief Reusel. In de zomer van 2019 dirigeerde Jules het Zomerorkest Nederland.

Onze muziekvereniging is ontzettend blij met zo’n betrokken dirigent als Jules, die het orkest naar een hoger muzikaal niveau weet te tillen.