Moergestelse Vrijwilligersprijs voor Jan Janssen

Jan Janssen krijgt de Vrijwilligersprijs 2017 overhandigd door burgemeester Hans Janssen.

Dinsdag 27 november jl. vond tijdens de wekelijkse repetitie van onze harmonie ‘n wel héél bijzondere gebeurtenis plaats. De Stichting WieKentKunst heeft in het jaar 2000 de jaarlijkse uitreiking ingesteld van de Moergestelse Vrijwilligersprijs. Een in onze gemeenschap echte ‘vrijwilligersreus’  krijgt deze prijs aan de hand van een nominatie die door een of meerdere plaatsgenoten is ingediend. Elk jaar beslist een speciale jury wie voor het afgelopen jaar het beeldje van ‘Gèèselse Ermelindis’ krijgt overhandigd. En deze dinsdag werd Jan Janssen, lid van onze muziekvereniging, verrast met deze bijzondere onderscheiding.

Ook Riet Janssen werd natuurlijk in de huldiging betrokken. Rechts Hennie van Schooten. Foto’s: Paul Spapens.

Vergezeld door zijn vrouw Riet en hun kinderen kreeg Jan de prijs overhandigd door burgemeester Hans Janssen, nadat eerst door voorzitster Hennie van Schooten van WieKentKunst nog eens precies was verteld hoe deze prijs tot stand is gekomen.
We weten allemaal wat Jan gedaan heeft en nóg doet aan vrijwilligerswerk. Iedereen vond het dan ook zeker verdiend dat hij deze erkenning kreeg. Naast het bronzen Ermelindisbeeldje bestaat de prijs uit een oorkonde en een cheque van € 250,- welke de winnaar mag besteden aan een vereniging of club waaraan hij als vrijwilliger verbonden is of was.
Na afloop dronken Jan, zijn familie en ‘n aantal andere aanwezigen, waaronder enkele eerdere winnaars, nog gezellig ‘n drankje in de foyer van Den Boogaard.