Opstap- & Middenorkest

 

OPSTAPORKEST

Als je een jaar muziekles achter de rug hebt, mag je meespelen in het opstaporkest. Hier leer je voor het eerst samen met elkaar spelen in een orkest. Het is niet alleen leerzaam, maar natuurlijk ook gezellig. Je leert naar elkaar en de dirigent te luisteren. Ook leer je andere instrumenten beter kennen.

In het opstaporkest speel je vaak bekende popnummers, zoals Disney’s Frozen en Shrek. 

Het opstaporkest geeft een aantal vaste concerten per jaar, waaronder het pleinconcert en een optreden voor je opa of oma in Park Stanislaus. Wij proberen ook elk jaar samen een optreden te geven in de Efteling. Naast muziek maken organiseren wij elk jaar een jeugdkamp.

 

MIDDENORKEST

Na het opstaporkest mag je meespelen in het midden-orkest. Het opstaporkest en middenorkest repeteren ook een aantal stukken samen. Wanneer je deel uitmaakt van het middenorkest kan je al wat moeilijkere muziekstukken spelen, richting A-niveau of hoger. De dirigent vraagt ook van je om thuis te oefenen, zodat je nog beter op de anderen in het orkest raakt ingespeeld. Je leert meer over het stemmen van je instrument en je gevoel in een muziekstuk te leggen.

In het middenorkest speel je vaak bekende popnummers, zoals van Lady Gaga en Pirates of the Caribbean.

Het middenorkest geeft een aantal vaste concerten per jaar, samen met het opstaporkest, waaronder het pleinconcert en het Nieuwjaarsconcert. Wij proberen ook elk jaar samen een optreden te geven in de Efteling. Naast muziek maken organiseren wij elk jaar een jeugdkamp.

Tijdens je individuele muzieklessen leer je steeds meer en wanneer je je B-diploma hebt gehaald, kan je ervoor kiezen door te stromen naar het harmonieorkest.

Video afspelen

Repetitietijden

OPSTAPORKEST:  Elke dinsdag van 18:45 – 19:00 uur
MIDDENORKEST: Elke dinsdag van 19:00 – 19:45 uur

Dirigente Margot Weemaes Muziekvereniging Prinses Juliana

Dirigente Margo Weemaes

Op 8-jarige leeftijd begon Margo als klarinettiste bij Harmonie De Dommelecho in Dommelen. Al snel raakte ze geinteresseerd in andere muziekstijlen en -instrumenten. Ze ging zich verdiepen in de saxofoon en hierin vond ze haar match voor de lichte muziek. Ze houdt zich met name bezig met jazz en big band.

Studeren aan het Fontys Conservatorium wist ze al snel dat ze geen beroepsmusicus wilde worden. Wél wist ze dat ze haar kennis en passie voor de muziek over wilde brengen op anderen, en dat is nou juist wat ze het liefste doet! Als saxofoon- en klarinetdocent is ze verbonden aan Fanfare Concordia Liempde, Harmonie Kunst Adelt Helvoirt, Harmonie Juliana Waalre en Fanfare St. Willibrordus Esch.

Daarnaast zit ze bij het Bosch Leer Orkest en geeft ze workshops en introductielessen op basisscholen. Margo is blij dat ze aan haar lijstje onze harmonie mag toevoegen, waar ze dirigent is van het opstap- en middenorkest. Ze heeft er veel plezier in en dat muzikale speelplezier brengt ze ook over op onze leerlingen!