Nieuwjaarsconcert 2019

Als ik naar buiten kijk zie ik de kale takken aan de bomen. Eigenlijk het enige signaal dat erop duidt dat de herfst plaats heeft gemaakt voor de winter. De temperatuur is veel te hoog voor de tijd van het jaar. De druilerige regen had voorbij moeten zijn. Het had al kunnen vriezen en we hadden al met de kinderen of kleinkinderen door de sneeuw moeten kunnen banjeren… Veel van die vanzelfsprekende dingen zijn niet meer wat ze waren…
Eén ding echter nog wel: het Nieuwjaarsconcert van de harmonie! Dat komt élk jaar en elk jaar is het weer ‘n feest om te zien en horen hoe Moergestelse muzikanten hun beste beentje voor zetten. Ook dit jaar zullen het Opleidingsorkest en de Jeugdslagwerkgroep het spits afbijten. Zij laten u horen welke vorderingen er gemaakt zijn. Leuk om te horen en voor hen is het de broodnodige podiumervaring die ze daarmee opdoen.
Daarna zal het groot orkest voor u een gevarieerd programma verzorgen. Klassieke muziek? Nee hoor! Vlotte toegankelijke muziek waarvan u zeker zult genieten. Daarnaast, de wat oudere Moergestelnaren herinneren zich het misschien, de Hooge Braaken Mars. Destijds speciaal voor het huwelijk van Carel en Jenneke Schade gecomponeerd door Rini van de Wouw. Voor het eerst na vele, vele jaren, klinken de klanken van dit muziekstuk weer in Moergestel!
Aan het einde van een gezellige, sfeervolle, muzikale avond heffen we samen met u graag het glas op het nieuwe jaar. ‘n Jaar waarin we als vereniging hopen weer prachtige, gezellige muziek voor u te maken; acte de présence te geven bij belangrijke gebeurtenissen in ons dorp en natuurlijk ook om zelf te genieten van de vreugde die het maken van muziek ons brengt.
Zaterdag 12 januari 20.00 uur in Den Boogaard, het Nieuwjaarsconcert van onze harmonie!